موارد مصرف جینسینگ گوارانا :
- ارتقاع عملکرد جنسی در زنان و مردان
- افزایش سطح انرژی بدن
- تسکین احساس خستگی و ضعف و سستی ناشی از استرس های فیزیکی و روانی
دستور مصرف جینسینگ گوارانا : بزرگسالان روزانه 2 عدد کپسول همراه غذا یا طبق دستور پزشک میل نمایند.
شرایط نگهداری : در جای خشک و خنک ، دور از دسترس کودکان نگهداری شود.
موارد هشدار و نکات قابل توجه : زنان باردار و شیرده با مشورت پزشک یا داروساز مصرف نمایند.
گوارانا :
گوارانا گیاهی برزیلی و بومی حوضه آمازون است. این گیاه با نام علمی Paullinia cupana شناخته می شود و میوه آن ارزشمند است. میوه گوارنا تقریبا به اندازه یک دانه قهوه به رنگ قرمز است که درون آن یک هسته سیاه با پوسته ای به رنگ سفید قرار دارد، که شبیه چشم انسان است. عصاره گوارانا با فرآوری بذرها به صورت پودر ساخته می شود. قبایل آمازونی قرن ها است که از گوارانا به دلیل خواص درمانی آن استفاده می کنند.
ترکیبات تشکیل دهنده: این گیاه شامل طیف چشمگیری از محرک ها مانند: کافئین، تئوفیلین و تئوبرومین است. گوارانا همچنین دارای آنتی اکسیدان هایی مانند: تانن، ساپونین و کاتچین است. امروزه 70٪ گوارانای تولید شده توسط صنعت نوشیدنی در نوشابه های غیر الکلی و انرژی زا استفاده می شود، در حالی که 30٪ باقیمانده به پودر تبدیل می شوند .
کاربردهای دارویی گوارنا :
- کاهش خستگی
- تقویت انرژی
- تقویت حافظه
- کاهش وزن
- حفظ سلامت پوست
- کاهش خطر ابتلا به بیماری های چشمی مرتبط با سن
- سلامت قلب
- ضد سرطان
- ضد درد طبیعی
فواید گوارانا
غنی از ترکیبات آنتی اکسیدان
گوارانا مملو از ترکیباتی است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. این ترکیبات آنتی اکسیدانی شامل: کافئین، تئوبرومین، تانن، ساپونین و کاتچین هستند. در واقع، گوارانا دارای آنتی اکسیدانی شبیه چای سبز است. آنتی اکسیدان ها ترکیبات مهمی هستند زیرا مولکول های بالقوه مضر به نام رادیکال های آزاد را خنثی می کنند. این مولکول ها می توانند با تداخل در عملکرد سلول ها باعث آسیب دیدگی هایی مانند تسریع روند پیری، بیماری های قلبی، سرطان ها و سایر بیماری ها شوند . مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که خواص آنتی اکسیدانی گوارانا ممکن است با رشد سلول های سرطانی مقابله کرده و خطر بیماری های قلبی و تسریع روند پیری پوست را کاهش دهد. گوارانا حاوی کافئین، تئوبرومین، تانن ها، ساپونین ها، کاتچین ها و سایر ترکیباتی است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند.
کاهش خستگی و بهبود تمرکز
گوارانا می تواند خستگی را کاهش و تمرکز را بهبود بخشد. گوارانا به عنوان ماده ای در نوشیدنی های انرژی زای معروف شناخته می شود. این گیاه یک منبع عالی از کافئین است، که به حفظ تمرکز و انرژی ذهنی کمک می کند. در حقیقت، دانه های گوارانا چهار تا شش برابر بیشتر از دانه های قهوه کافئین دارد. کافئین به عنوان آنتاگونیست گیرنده آدنوزینی، می تواند وضعیت کارکرد بدن و ذهنی آن را تنظیم و تعدیل کند. به عبارتی کافئین با جلوگیری از اثرات آدنوزین نقش مهمی در رفع خستگی دارد. این ماده به گیرنده های آدنوزین متصل می شود و از فعال شدن آنها جلوگیری می کند. نتایج یک مطالعه نشان داد افرادی که مکمل های حاوی ویتامین های گوارانا مصرف می کردند، در مقایسه با افرادی که دارونما مصرف می کردند، احساس خستگی کمتری داشتند. نکته جالب توجه این است که مطالعات همچنین نشان می دهند گوارانا می تواند خستگی ذهنی ناشی از درمان سرطان را بدون عوارض جانبی قابل توجه کاهش دهد.
مکانیسم عمل:
نقش کافئین در کاهش خستگی به دلیل تاثیر در مقدار سروتونین است. به عبارتی کافئین ماده ای هست که می تواند باعث افزایش سرتونین در بدن شود سروتونین 1 یا هیدروکسی تریپتامین نوعی انتقال دهنده های عصبی از نوع مونوآمینه اسید بیوژنیک است. به لحاظ بیوشیمی از مشتقات تریپتوفان هست. سروتونین در دستگاه گوارش، پلاکت ها و سیستم عصبی مرکزی حیوانات و همینطور انسان یافت می شود. این ماده نزد افكار عمومی به عنوان ایجاد کننده احساس خوب شناخته می شود. سروتونین یكی از ناقل های عصبی (نوروترانسمیترها) فعال در سیستم عصبی مرکزی و دستگاه گوارش است. نقش سروتونین در لوله گوارش این است که هضم غذا را کنترل می کند درحالیکه در سیستم عصبی مرکزی نقش کنترل خلق وخوی، خواب، اشتها، قدرت یادگیری و حافظه را بر عهده دارد. سروتونین همچنین در ساخت استخوان ها نیز نقش دارد. کمبود این هورمون در خون باعث افزایش حالتی مانند افسردگی، دلهره، دردهای میگرنی، فشارخون بالا و بیخوابی می شود.
کافئین میزان تجزیه ی دوپامین را کاهش داده و بدین واسطه موجب افزایش سطح دوپامین در مغز می گردد. دوپامین یک پیام رسان عصبی بوده و به ایجاد هماهنگی و تعادل در افكار، احساسات و نیز عملكردهای ماهیچه ای بدن کمک می نماید. بر همین اساس مصرف کافئین(به صورت قهوه و یا نوشابه های ورزشی) در بین ورزشکاران مرسوم است. گوارانا سرشار از کافئین است که می تواند خستگی را کاهش داده و تمرکز را بهبود بخشد. کافئین جلوی فعالیت آدنوزین، (ترکیبی که باعث خواب آلودگی می شود ) را می گیرد و به آرامش مغز کمک می نماید.
بهبود یادگیری
ممکن است به افراد در بهبود یادگیری بهتر کمک نماید. تحقیقات نشان داده است که گوارانا ممکن است توانایی یادگیری و به خاطر سپردن را بهبود بخشد.
مکانیسم عمل:
كافئين به علت دارا بودن خواص ليپوفيليكی به راحتی از سد خونی مغزی عبور می كند و بعنوان آنتاگونيست گيرنده های آدنوزينی، اثرات بيوشيميايی و رفتاری متعدد و پيچيده ای در سيستم عصبی مركزی دارد، از جمله باعث افزايش سطح cAMP و نوروترانسميترهای نورآدرنالين و استيل كولين و نيز مهار گيرنده های گابا وآنزيم فسفودی استراز می شود. تعدادی از مطالعات حاكی از اين است كه كافئين به عنوان مهاركننده آنزيم فسفودی استراز و آنتاگونيست گيرنده های آدنوزينی، می تواند جنبه های متفاوت و متنوع پاسخ های ايمنی ذاتی و اكتسابی را تعديل كند. از جمله توليد سيتوكاين های التهابی، توليد راديكال های آزاد، تكثير لنفوسيت ها و نيز آپوپتوزيس را كاهش می دهد. كافئين بعنوان يكی از معمول ترين محرک های روانی شناخته می شود كه بقا و تكثير سلولهای زايای عصبی را تحت تاثير قرارداده و باعث افزايش نوروژنز در هيپوكامپ می شود. هيپوكامپ، بخش مهمی از سيستم ليمبيک است كه در يادگيری و انواع حافظه نقش دارد. اين ساختار، شديداً در مقابل عارضه های نورولوژيكی مختلف و تخريب اكسيداتيو آسيب پذير است. دوزهای پایین گورانا می تواند باعث بهبود خلق و خو، یادگیری و حافظه شود. ترکیبات موجود در گورانا، همراه با کافئین، مسئول این اثرات هستند.
کاهش وزن
چاقی یک نگرانی فزاینده است، زیرا با بسیاری از بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی، دیابت نوع 2 و سرطان در ارتباط است. جالب اینجاست که گورانا دارای خواصی است که به کاهش وزن کمک می نماید. مکانیسم اول اینگونه است که گوارانا منبع غنی از کافئین است، که ممکن است در طول 12 ساعت 3 تا 11 درصد سوخت و ساز بدن را افزایش دهد. متابولیسم سریعتر به این معنی است که بدن کالری بیشتری را در حالت استراحت می سوزاند. در مکانیسم دوم با توجه به مطالعات آزمایشگاهی، نتایج نشان داد گوارنا ژن هایی را که به تولید سلول های چربی کمک می نمایند سرکوب نموده و ژن هایی را که سرعت آن را کند می کنند، تقویت می نماید. با این حال، اثرات گوارانا بر روی تولید سلول های چربی در انسان هنوز نامشخص است.
هنوز نظر کاربری وارد نشده است